Steun Baukje!

Ik help Baukje, helpt u mee?
Wanneer u dit speciale ‘Doggy t-shirt’ bestelt, doneren wij 5 euro aan Baukje. Hier leest u haar verhaal. Bestel het shirt hier in de winkel

Ik ben Baukje en ik ben bijna 19 jaar. Vijf jaar geleden kreeg ik onverklaarbaar ernstige pijn en werd ik erg ziek. In de periode die volgde ben ik vaak opgenomen in het ziekenhuis omdat mijn buik het niet goed doet. School lukte niet meer en ik ontwikkelde angsten.
Ook werd ontdekt dat ik autisme heb. Dat verklaarde een deel van de problemen die ik ervaar in het dagelijks leven. Uiteindelijk zat ik behoorlijk vast zowel mentaal als fysiek.
We onderzochten wat er nodig is om beter om te gaan met overprikkeling en angst en ontdekten dat een assistentiehond daarbij zou kunnen helpen. Toen zijn we op zoek gegaan naar een hondje. En zo kwam ook mijn hondje Dobby in mijn leven. Hij is mijn grootste vriend en helpt me nu al om meer plezier te hebben en meer te durven.

Dobby is ook goedgekeurd om opgeleid te worden als autisme hulphond. Zo heeft hij een gedragstest bij Stichting Kibō gehad en ook de medische keuring was helemaal goed. Daar ben ik erg blij om. Helaas wordt deze opleiding niet betaald door zorgverzekering of de gemeente en daarom hoop ik met deze crowdfunding actie het opleidingsbedrag bij elkaar te krijgen.

Dobby kan mij helpen om mijn stress te reduceren door spanning vroegtijdig aan te geven. En kan hij mij leren helpen gemakkelijker om te kunnen gaan met drukke situaties. Ook helpt hij mij door moeilijke momenten wanneer ik veel pijn heb en daarvan wakker lig. Ook kan hij mij ook ondersteunen tijdens afspraken in het ziekenhuis of therapie. Zo bouw ik aan mijn toekomst waarbij ik steeds zelfstandiger mijn leven kan leven.

Doneren kan ook via
https://www.geef.nl/nl/actie/baukje-heeft-uw-hulp-nodig/donateurs